Saugom nervų ląsteles. Kaip teisingai reaguoti į piktus komentarus? (I dalis) - kriu.lt

Saugom nervų ląsteles. Kaip teisingai reaguoti į piktus komentarus? (I dalis)

Nepaisant to, kad internetas yra didžiausias ir sparčiausiai augantis šiukšlynas pasaulyje, jame kartas nuo karto galima atrasti ir naudingų dalykų. Vienu iš tokių naudingų dalykų pavadinčiau tinklapyje thinksimplenow.com užtiktą straipsnį Dealing with Difficult People. Ir koks netikėtumas – pasirodo į tą „sudėtingų žmonių“ kategorija patenka 90% delfi (tai tik simbolis, visur jų pilna) komentatorių ir diskusijų lentų dalyvių, taigi įveikęs savo kiaulišką tingulį nusprendžiau pramankštinti kanopėles bei savo anglų kalbos žinias ir pateikti jums visai-nepažodinį vertimą. Slapta viluos, kad straipsnyje pateikti patarimai padės išsaugoti vieną kitą saują nervinių ląstelių, o aš už tai vienu žingsneliu priartėsiu prie paršelių rojaus (ne, ne prie baro Šventojoje).

Apšilkime su paprasta užduotimi. Žinot, kas yra internetas? Geeerai. Jeigu jame lankotės pakankamai dažnai, dalyvaujate diskusijose forumuose ar komentaruose, ar, o jargutėliau, turit savo blog‘ą, nuotraukų galeriją, talpinate internete savo kūrybą ir nuolat susiduriate su kitų žmonių nuomonėmis, tai nesunkiai prisiminsite, kada paskutinį kartą skaitėte kažką natūraliai pikto, bjauraus, įžūlaus, absurdiško nutaikyto į jus, jūsų nuomonę ar kūrybą. Atsakėte? Oijojoi.. Oi, ne, aš jokiais būdais nemėginu pasakyti, kad jūs labai jautrūs nuomonei apie save (gaučiau šnipan už tokius žodžius), bet, natūralu, kad ne visi esam apsiginklavę dalailamišku gėriu bei sielos darna ar raminamosiomis tam tikrų žolelių cigaretėmis.

Nevilkinam į vakarą (juk penktadienis!) ir judam prie to, ko čia visi ir susirinkom.

Kodėl reikia valdyti savo atsakymus į piktąsias žinutes?

  • Reaguodami į negatyvą sugriausit savo vidinę darną ir ramybę. Lyg jum tai rūpėtų – juk svarbiausia parodyt tam durniui, koks jis durnius!
  • Dažniausiai piktosios žinutės netaikomos jums asmeniškai. Ir mes kiauliškai naiviai tikim, kad dauguma jūsų piktų žinučių netaikomos asmeniškai mums. Negatyvi žmonių reakcija yra išorinis jų vidinės būsenos atspindys, taigi nuo šiol, jei rašysit mums ką pikto, suprasime, kad jūs tik nelaimingi, nusivylę savo gyvenimu ir vaikystėj jus retai apkabindavo. Grupinis piktų žmonių ir paršelių apsikabinimas!
  • Spontaniškas atsakas į negatyvą yra natūrali ir nuoširdi reakcija, bet, pagalvojus, ką tai gero duos, kokios globalinės problemos išsispręs? Taaaip, jūs pašersit savo žvėrišką, pjautynių trokštantį, ego, bet, galiausiai, tik paversite vienpusį negatyvą į beprasmes peštynes „kas čia teisus?“. Ir aš statysiu už lygiasias. Ir laimėsiu. Moralas: neleisk paršeliui laimėt – nesiginčyk internete.
  • Piktai nusiteikusių rudašvarkių nenuraminsit ir neperkalbėsit. Dažniausiai, jie ateina tik tam, kad šikteltų ant kitų žmonių nuomonės ir sulaukę atsakomosios reakcijos ne tik, kad nenurimsta, bet pradeda viduriuot. Atsiprašau visų valgančių.
  • Negatyvas labai lengvai sklinda – jei įsivelsite į neigiamos energijos internetines pjautynes begindami savo užgautą nuomonę, kuriam laikui susigadinsite ir realią nuotaiką. Ir tada tegul tik pabando kas nors realiai sukritikuot.. Atsiprašau visų valgančių avansu, bet piktus ir nekonstruktyvius ginčus norėčiau palygintu su besispjaudymu mėšlo gabaliukais – jam pasibaigus kovos laukas nekelia apetito, o dalyvių burnose ilgam išlieka šlykštus skonis.
  • Nemaitinkit trolių (geriau girdykit paršelius)! Troliais (angliškojoje interneto dalyje paplitęs žodis) vadinami žmonės, kurių pagrindinis tikslas parašyti tokį komentarą, žinutę ar forumo temą, kuri išprovokuotų kuo daugiau sumaišties ar ginčų. Jie minta visais atsakymais, kuriuos tik pavyksta gauti, bet gardžiausi dviejų rūšių: proting, nes jų autoriai užkibo ant trolio kabliuko ir eikvoja savo laiką atsakinėdami į, dažniausiai, absurdišką teiginį ar argumentą bei pikti, nes šių autoriai taip pat užkibo ant trolio kabliuko ir eikvoja savo energiją siusdami dėl teiginio ar argumento absurdiškumo.
  • Žodžio laisvė! Juokiatės? Bet tarkime, kad ji egzistuoja ir tai reiškia, kad bet koks komentaras, kad ir koks jis būtų bukas ar negatyvus yra jo autoriaus nuomonės išraiška ir, galiausiai, viskas priklauso nuo požiūrio – kad ir kokia tai būtų skaudi tiesa, bet net idiotiškiausių komentarų rašytojai jaučiasi užtikrinti savo nuomonės teisumu ir prasmingumu. Deja, jie turi teisę tai išreikšti, kaip ir jūs turite teisę pasirinkti: kelti konfliktą ar išlikti taikūs.

Kanopėlės jau pavargo, taigi pirmos dalies pabaiga! Kitoje žada būt 15 patarimų, kaip taikiai susidoroti su negatyvais ir išsaugoti dvasinę ramybę. Jei nekantraujat, visas straipsnis čia: „Dealing with Difficult People“, jei kantraujat, tai luktelkit kol ne savaitgalis bus.

Dabar galit išliet visą savo piktą kritiką komentaruose! Siūlomos temos: „netikęs vertimas“, „neįdomu“, „nejuokinga“, „klaidų gausybė“, „paršeliai – debilai“, „visai nusivažiavot“, „nevarykit ant emo“.

Komentarai (56) Rodyti visus, nuo pradžios

  • to Salka_Malka
    2008 m. spalio 15 d.

    Jie, čia, atrodo, net nesilanko, nes nepratrina tavo flood'o... bergždžios pastangos, paršiukai metę ingnorą.

  • Salka_Malka
    2008 m. spalio 15 d.

    Užflūdinau kriu.lt? :o

  • Salka_Malka
    2008 m. spalio 11 d.

    Gabbana, galėčiau parašyt ilgą ilgą ilgą komentarą apie tavo intelektinius sugebėjimus ir panašiai. Bet negaišiu laiko tokiems niekams, nes priežastį matai paėjęs puslapiu į viršų. Ačiū už dėmesį.

  • eeei!
    2008 m. spalio 11 d.

    Rugys užkniso juodai!

  • Gabbana
    2008 m. spalio 11 d.

    Salka_Malka iskrypeli tilek kol galva su druzba nenuvariau.. *užkuria benzininį pjūklą*

  • Salka_Malka
    2008 m. spalio 10 d.

    Ant savaitgalio tikrai neparašyti...
    * atsisėda į kampą *
    Ir išvis, nemoki verst, Rugy...
    Net neįdomu...
    ...
    Ir tikrai nujuokinga!
    ...
    paršeliai — debilia! Visai nusivažiavot!
    ...
    ...
    Ir nevarykit ant ymou!!!

  • Salka_Mslks
    2008 m. spalio 10 d.

    * Toliau bomparduoja Rugį piktais komentarais *
    Nenusibodo?

  • Salka_Malka
    2008 m. spalio 9 d.

    Dingo, dingo Rugio Rugio straipsnis dingo...
    Nesutapo interesai...
    Su malonumu papločiau antrą dalį jo pamačius..!
    (Iš Ingos V. repertuaro)

  • .
    2008 m. spalio 9 d.

    Rugyyyys, niam niam... :)))))

  • Salka_Malka
    2008 m. spalio 9 d.

    Rugy, kanopa lūžo bokalą keliant ar kaip? Negi lietuviai suvalgė tave ant pietų? :o