Graži beprasmybė point.lt - kriu.lt

Graži beprasmybė point.lt

Gera naujiena: šiandien Rugys man parodė nuostabią nuorodą point.lt puslapyje - perspėjimas vaikams ir tėvams apie interneto pavojus (žr. svetainės pačią apačią). Kalbama jame apie tai ką gali tėvai padaryti, kad jų vaikams būtų saugiau internete ir pačiame point'e - t.y. prisiregistruoti ir įsidėti vaiką į draugus ir taip prižiūrėti. Puiki idėja! Vaikams kalbama apie tai kokia jų svetainė nuostabi, bet primenama saugoti asmeninę informaciją ir neimti saldainių iš nepažįstamų dėdžių. Nuostabu!

Paradoksas: jeigu visa tai dar būtų lietuvių kalba, o ne anglų tai žiūrėk gal ir turėtume šiokį tokį pokytį tigriukių pasaulyje... Nors kaip pasakytų vienas senas geras politikas - kas gali paneigti, kad tai kažkam naudinga?

Pasiūlymas: aš labai užsiėmęs, bet gal kas nors iš lankytojų norėtų išversti tą tekstą, atsiųsti man ir pačiam point'ui (jiems, matyt, per brangios yra vertėjų paslaugos) ir paplatinti tai grandininiu laišku?

Komentarai (27) Rodyti visus, nuo pradžios

  • Gaudentas
    2008 m. vasario 11 d.

    tėvams

    Apskritai, internetas yra gera vieta. Jo dėka, žmonės gali rasti bendraminčių, tapti visuomeniškais. Vis dėlto, lygiai taip pat kaip ir gatvėse, internete vyksta ir blogų dalykų. Jūsų vaikas internete tikrai netaps narkotikų prekeiviu ar mašinų vagimi. Visgi, čia yra šiokių tokių pavojų, į kuriuos derėtų atkreikpti dėmesį.

    Praleiskite daugiau laiko su savo vaiku. Dažniausiai vaikai bando pabėgti į virtualų pasaulį, kai realiame gyvenime jie turi problemų arba kai tų problemų niekas neišklauso. Jeigu jūsų ir jūsų vaiko tarpusavio bendravimas bus pagrįstas pasitikėjimu, tuomet turėsite jam teigiamos įtakos. Nereikia stengtis visąlaik kontroliuoti savo vaiko - jeigu pasitikėsite vienas kitu, jis paprašys pagalbos ar patarimo pats. Šiais laikais vaikai apie internetą supranta žymiai daugiau, negu jūs, todėl užuot prieštaravę ir pamokslavę, paprašykite, jog vaikas jus pamokytų - šitaip jūs žymiai geriau susipažinsite su jo veikla internete ir bus paprasčiau jį apsaugoti.

    Paklauskite, kas gero, ir kas blogo yra puslapyje Point.lt. Susikurkite savo Point.lt anketą ir pridėkite savo vaiką į draugų sąrašą. Peržiūrėkite vaiko anketą - kokia informacija matoma tik draugams, ir kokia - visiems. Jeigu jums kas nors neduoda ramybės, pabandykyti vaikui tai paaiškinti. Nurodinėjimai ir draudimai tikrai neveikia. Dažniausiai jūsų vaikas nežino kaip reaguoti, kai yra erzinamas arba įžeidinėjamas. Deja, šiuo atveju įstatymai nėra labai efektyvūs - realių veiksmų imamasi tik tuomet, kai kas nors atsitinka ir kažką pakeisti būna per vėlu. Paprašykite savo vaiko, jog šis jums pasipasakotų, kai kas nors jam trukdo arba vyksta kažkas įtartina.
    Ir dar kartą - šiuolaikiniam jaunimui internetas tapo nepakeičiamu bendravimo įrankiu ir jūs negalite uždrausti juo naudotis (vaikui tai tai būtų tolygu namų areštui). Mokykitės, išklausykite savo vaikų bei raskite jiems laiko!
    vaikams

    Point.lt yra puiki vieta ieškoti naujų draugų bei bendrauti su jais, bet prašome atsiminti, jog kaip ir realiame pasaulyje, internete taip pat tyko tam tikri pavojai. Kad padėtume jų išvengti, siūlome vadovautis keletu saugumo taisyklių.

    Atsimink, jog visa informacija, kurią tu pateiki, yra prieinama ir matoma kitiems. Iš esmės, tai yra gerai, bet tai taip pat reiškia, jog tu neturėtum siųsti nieko tokio, ko nenorėtum atskleisti/parodyti kitiems! Pasaulyje yra daug skirtingų žmonių, tarp kurių yra ir gerų, ir blogų. Kai kurie iš tų blogųjų taip pat naudojasi internetu, tad jeigu tu nenori, kad jie sužinotų tavo el.pašto adresą, MSN ar telefono numerį, paprasčiausiai jų neviešink. Saugok savo anketą - rinkis interneto naudojimo vietas taip pat atidžiai, kaip atidžiai renkiesi savo slaptažodį.

    Nesusitik su žmonėmis, su kuriais susipažinai internetę. O jei jau tikrai reikia, pasakyk apie tai savo tėvams - paaiškink jiems, kur tu būsi ir kaip jie galės tave surasti. O jeigu dėl kažkokių priežasčių negali pasakyti to tėvams, tada papasakok visą tai savo draugams. Tegul į pirmąjį susitikimą tave kas nors lydi (geriausia - suaugęs). Susitikite tokioje vietoje, kur būtų daug žmonių: prekybos centre, populiarioje kavinėje ar pan. Jeigu įmanoma, patikrink, su kuo tu iš tikrųjų bendrauji, pažiūrėk, ar turite bendrų draugų. Atmink - žmonės ne visada būna su tokiais gerais ketinimais, kaip tau gali pasirodyti.

  • Elzė
    2008 m. sausio 21 d.

    jowi rašo:
    ej gal gali padet?! kaip issiregistruot is to point.lt?! lb prasau padekit!


    nueik į Mano Anketa ir prieš įrašant slaptažodį už dėk varnelę prie sakinio 'aš sutinku blokuoti anketą'.ar kažkaip panašiai. Išregins beje DVIEJŲ MĖNESIŲ LAIKOTARPY.

  • kr
    2008 m. sausio 19 d.

    Kas cja per nesamone???

  • NSO
    2008 m. sausio 16 d.

    http://vertimas.vdu.lt/twsas/translations/transhtml.aspx?dirid=16777217&tplid=Bendras&auto=1&sync=1&translateurl=http%3a%2f%2fwww.point.lt%2fpage.php%3fpageid%3d2009

    Gal nelabai tikslus vertimas bet kazka galima suprast...

  • ieva
    2008 m. sausio 5 d.

    kriu kriu kriu kriu kriu

  • jowi
    2007 m. gruodžio 31 d.

    ej gal gali padet?! kaip issiregistruot is to point.lt?! lb prasau padekit!

  • lipstick
    2007 m. gruodžio 11 d.

    Kaip is point.lt issiregistruot? Nerandu ;[

    > nueik i svao anketa ir blokuok ja :>

  • Hmm...
    2007 m. lapkričio 29 d.

    Vieniems nepatinka - nesinaudoja, kiti mat deklaruoja, kad jiems nepatinka, nors naudojasi daugiau, nei tie, kuriems patinka, ir dar bando visiems išaiškinti, kodėl jiems ten taip nepatinka. Kaži, kurie durnesni ?

  • aKNE
    2007 m. lapkričio 19 d.

    Kaip is point.lt issiregistruot? Nerandu ;[

  • Emmm
    2007 m. lapkričio 7 d.

    Dėl tam tikrų aplinkybių ;D buvau ten užsiregistravus, visai neseniai tarp kitko ir perskaičiau tuos du straipsnius, beieškodama kaip išsiregint, tiesa labai prajuokino tas įspėjamasis laiškas mažiems vaikams anglų kalba... Nu bet žodžiu viskas išėjo į gerą aš radau kaip išsiregistruoti, žinosiu ką sakyt vaikams (kai tokių turėsiu), jei jie pateks į internetinius žabangus... O išverst labai reikėtų... labai...