Bananai, respublikos, įstatymai, Tailandas, Lietuva - kriu.lt

Bananai, respublikos, įstatymai, Tailandas, Lietuva

Vienas toks laikraštis AsiaMedia paskelbė vieną tokią keistą naujieną. Toje naujienoje kalbama apie tai, kad Tailande išleistas įstatymas nepilnamečių apsaugai internete. Jis yra gana griežtas ir kai kurie dalykai truputį atrodo nerealiai. Ir be abejo net ežiui aišku (nekalbant jau apie žmones ar paršelius), kad jį įgyvendinti bus sunku, tačiau tai yra teisingas žingsnis, kurio Lietuvoje dar niekas nepagalvojo žengti.

Tailando įstatymas iš esmės uždraudžia interneto paslaugų teikėjams, jų svetainėms skelbti asmeninę nepilnamečių informaciją, tokią kaip nuotrauka, amžius, telefono numeris ir netgi nick'as. Vaikų Apsaugos Įstatymas yra skirtas apsaugoti juos nuo pažeidžiančios informacijos, bei apriboti Piktavalių Žmonių, siekiančių pasinaudoti vaikais, veiksmus. Už pažeidima gręsia net kalėjimas, iki pusės metų. Svetainės turi "pasitaisyti" per mėnesį.

Tokios tai tokelės. Ir apie tai paršeliai jau gana seniai kalba! Jau dabar užsieniečių akimis Lietuva yra sekso turizmo rojus, o praregėjusių lietuvių akimis - šūdpažinčiatinklapiai yra pedofilų rojus. Ir nors tik įstatymais to nesustabdysi, žingsnis teisingas! Jau dabar, aišku, matau komentarus prie šito straipsnio "o aš pasirašysiu, kad man 69 metai ir niekas nesuuos", tačiau toks įstatymas, Seimo dėmesys, žiniasklaidos dėmesys galbūt atkreips ir atsakingų asmenų - tėvų - dėmesį, į šią problemą.

Jeigu Tailandas (tikroji sekso su vaikais turizmo sostinė), bent idėjiškai, saugo savo vaikus - kada ir Lietuva išaugs iš bananų respublikos amžiaus?

Komentarai (35) Rodyti visus, nuo pradžios

  • .
    2008 m. birželio 25 d.

    samelka rašo:
    samelka (Lapkričio 27d., 2007 )

    Betgi būna, kad nusvyla ir nekvailas. Galbūt labiau vienišas, galbūt jautresnės psichikos, galbūt uždaresnio būdo. Tokiems vaikams internetas yra saviraiškos "arena". Tokie vaikai ir tampa pedofilų aukomis. Tokius ir reikia saugoti.
    Jeigu būtų rengiamas panašus projektas Lietuvoje - būčiau netgi labai UŽ, bent jau iki 14/16-os metų vaikų asmeninių duomenų skelbimo internete draudimą.
    Saugoti vaikus reikia. Kuo toliau - tuo labiau. Jie tikrai tampa lengviau pasiekiami ir prieinami. Ir pažeidžiami.

    s4crificed rašo:
    kvailas vaikas visada ras būdą kaip nusvilt


    O kur daugiau..?! Pats lengviausias ir paprasčiausias kelias iki vaiko šiuo metu - internetas. Internetiniu "draugu" labai lengva pasitikėti, gatvėjė priėjusiu/kalbinančiu žmogumi - ne. O tokiais "draugais" galima labai paprastai patapti pabendravus su vaiku internetu bent po valandą per dieną, tarkime, kokią savaitę. Su tokiu "draugu" vaikas eis susitikti, netgi nepagalvodamas apie galimus draudimus ir pasekmes. Vaikiškas "achilo kulnas" - patiklumas. Tie, kam tai yra naudinga, patikėk manimi, tikrai moka tuo naudotis.

    Agnė rašo:
    Tikrai nemanau, kad tie, kaip jūs vadinate "šūdpažinčiatinklapiai" pedofilų rojus.



    visiskai pritariu :) Jei vaikams dar neuztenka proto patiems "apsigint", tai uz juos turi padaryi tevai. Tevai turetu tiesiog labiau dometis tuo, ka veikia ju vaikai.

  • s
    2008 m. vasario 21 d.

    Musu lietuviu mokytoja sako va taip va:
    "Jei zodyje gresia irasysite nosine, tai jums gresia 2"...
    Taigi, mieli parseliai, po 2 visiem

  • fishe
    2008 m. sausio 21 d.

    žodyje "gresia" e be nosinės ;)

  • whoever
    2008 m. sausio 16 d.

    Hm, jus cia snekat apie tuos pazinciu tinklalapius kaip apie pedofilu roju, bet ar yra zinomas nors vienas tikrai ivykes ir realus atsitikimas, kaip koks nors pedofilas kokiam nors Lietuvos pazinciu tinklalapy butu susirades auka? Mestelkit linka, jei galit. Sorry, bet man cia siek tiek panasu i paranoja del i kino teatru kedes bedamu svirkstu ir pan :)

  • nonstop
    2008 m. sausio 7 d.

    sakot uzdrausti. tai juokinga:))) as pasakysiu tik tiek kad apeiti bus galima paprasciausiai sukurus PVZ: ONE.ru!!! ar kitas galunes:)))
    nes zmogus toks jau padaras kad tik ji prispaudus jis pradeda mastyti!!! taigi tas tailando istatymas ar JAV didelis "dabar gailisi kad neisivede lietuvybes:(" S!!!

  • sazhine
    2008 m. sausio 3 d.

    pikta rašo:
    Teko ne per seniausiai pabuvoti seime, susirinkę neįtikėtinai mažai, 27 dėlulės/bobulensijos (turėtų būti 141), snaudžia, kai kurie šikną krapšto... Pikta pasidarė. Galėtų bent jau įstatymą draudžiantį abortus greičiau priimti.


    Brangiji... man atrodo del abortu jus nusisnekate: 1. tai visiskai offtopic. 2 koks tavo suknistas reikalas, ar jis uzdraustas ar ne??? kodel vat del kazkokiu senamadisku vistu turi kenteti visos? as nesakau, kad prisidirba ir bega darytis, bet yra isigimimai,kuriuos kartais imanoma nustatyti, isprievartavimai ir tt..patikek mergyt, ne visi tevai yra pasiryze auginti tokius vaikus. o uzdraudus siulai tokius vaikus uzkrauti valstybei (jei tevai ju atsisako)???

  • pikta
    2007 m. gruodžio 24 d.

    pilkis rašo:
    prisiminiau, kaip per žinias rodė naują Seimo salę ir visi kaip susitarę seimūnai kėdes tampė :D

    Teko ne per seniausiai pabuvoti seime, susirinkę neįtikėtinai mažai, 27 dėlulės/bobulensijos (turėtų būti 141), snaudžia, kai kurie šikną krapšto... Pikta pasidarė. Galėtų bent jau įstatymą draudžiantį abortus greičiau priimti.

  • kanopėlė
    2007 m. gruodžio 23 d.

    heronimai, pasakok planus.

  • Bubilas
    2007 m. gruodžio 9 d.

    Jo, išties labai smalsu. Heronimai, hint'ą kokį mestelk... :P Dėkui.

  • pilkis
    2007 m. lapkričio 30 d.

    nuo ko pradėsi internetą valyt, Heronimai?