One.lt auditorijos dauguma – pilnamečiai! - kriu.lt

One.lt auditorijos dauguma – pilnamečiai!

Tai ką? Tiesiai veidan jum visiem, kurie taip įžūliai piktinotės savo kvailose rausvose interneto svetainėse, kad one.lt – mažvaikių portalas. Ir iš kur ištraukėt tuos nepatikrintus duomenis? Ir išvis PALIKIT ONE.LT RAMYBĖJ, nes štai – blog‘o INTERNETAS_LT autorius, rašantis apie internetą (netikėta, tiesa?) ir kartas nuo karto nepatingintis pakomentuot audience.lt skelbiamų lankomiausių tinklapių topus, neatsargiai užsiminė, kad, jo subjektyvia nuomone, one.lt rodomos rimtų dienraščių, nekilnojamojo turto, ar automobilių reklamos nepasiekia tikslinės auditorijos (paršeliškais žodžiais tariant, one.lt – vaikų ir paauglių su tėvų apmokamom mobiliųjų sąskaitom portalas, o jame reklamuotis rimtoms įmonėms – pinigų švaistymas).

Ir šitaip sušlamėjus dingstančiais reklamos pinigėliais kur buvęs, kur nebuvęs, komentaruose sužibėjo ne bet kas, o legendomis ir mitais apipintas žmogus – one.lt administruojančios bendrovės vadovas. Kažin, jis pauostęs monetą galėtų pasakyt – herbas ar skaičius?

Cituoju:

Nuo gegužės mėnesio tenka vadovauti ONE.LT administruojančiai bendrovei.
Paskutiniai mūsų turimi išsamūs Gemius Audience tyrimai rodo, kad daugiau kaip trys ketvirčiai (77%) ONE.LT auditorijos yra vyresnė nei 18 metų; 44% ONE.LT auditorijos sudaro vyresni nei 25 metų vartotojai.
Su 1.5-2% paklaida tą patį patvirtina mūsų vidiniai tyrimai.

Būčiau dėkingas, jei viešai pakomentuotumėte, kokiu duomenų šaltiniu remiatės teigdami, kad ONE.LT vartotojai yra "paauglių auditorija".
Kodėl šį komentarą rašau? Jūsų anoniminį blogą skaito daug žmonių; dalis jų priiminėja sprendimus dėl reklamos vietų ir biudžetų. Būtų gerai, kad jie gautų tikrą, o ne iškreiptą vaizdą apie Lietuvos interneto rinką.

Ir ką jūs į tai? Aš, kaip paršelis mėgstantis gerai išbrandintą kokybišką humorą – žviegiau besivoliodamas tvartelio lubomis. Nenumanau, kurie auditorijos tyrėjai uosto pigesnes statybines medžiagas, bet paaiškinimų, kurie yra gerokai logiškesni už skelbiamus oficialius duomenis, rasti galima.

  1. „Gemius Audience“ tyrimus atlikt galėjo tik vyresni, nes nemaža one.lt auditorijos dalis (prašau, išsaugokim tą kitą!):
    1. dar nemoka skaityti
    2. jeigu moka skaityt, tai nesupranta to, ką perskaito
    3. jei supranta, ką perskaito, tai nesugeba pažymėt teisingo atsakymo
    4. suvokia tik dviženklius skaičius iš skaitmenų 9 ir 6, nes jie yra jų mėgstamiausios pop grupės pavadinime
    5. apklausa buvo atliekama ne SMS žinutėmis
    6. už atliktą apklausą niekas nesiūlė nei dovanėlių, nei intymių nuotraukėlių
  2. „Gemius Audience“ pasinaudojo one.lt vartotojų gimimo metų duomenų baze
  3. One.lt yra itin naudinga finansiškai, kad „Gemius Audience“ nuspręstų, jog 30ukais mainosi, forumjukus pildo ir dovanėles siuntinėja subrendę žmonės. Bet, žinoma, kadangi mūsų tobulam pasauly korupcija neegzistuoja, šį variantą atmetame iškart.

One.lt vidiniai tyrimai yra smagioji anekdoto dalis. Užduotis: kaip surasti vidutinį amžių lankytojų, kurie klastoja gimimo datą, kad atrodytų vyresni, kietesni ir patrauklesni, kuria dirbtines anketas skatinami savo mažvaikiško nepilnavertiškumo arba bandydami apsimest one.lt administratoriais ir išviliot iš dar durnesnių pinigus SMS žinutėmis. Sprendimas: išgalvot! O jūs manėt, kad one.lt lankytojų amžius dingo tik dėl to, kad eilinis „medžiotojas“ galėtų teisintis „aš nežinojau, kad jai tik 13, nes one.lt nebuvo parašyta.“. „Suprantama, žinoma, jūs išteisintas! *kaukšt*”. Nepamirškim ir masės vartotojų, kurie registravosi prieš 7-8 metus, kai one.lt dalino nemokamus SMS ir, beabejo, neprarasdami vilties, kad kadanors dovanų karalius sugrįš – neišsitrynė savo anketos. Dabar jie suaugę, subrendę, sukūrę šeimas, turi savo mažas įmonėles arba stabilias pajamas ir galbūt net domisi nekilnojamojo turto reklamomis internete, bet, faktas, kad nesilanko pažinčių portaluose, kuriuose knibžda nukvakusių paauglių ordos. Suprantama, kad reklamos užsakovams pateikiant auditorijos tyrimo rezultatus šių „mirusių“ anketų išskaičiuoti nevalia.

Sustokime ratuku ir susikabinę už rankų įsivaizduokime save vyresnio nei 25-eri metai žmogaus kailyje. Mes ieškome vietos internete, kur galėtumėme komunikuoti su bendraamžiais, užmegzti įdomias rimtas pažintis (atmeskim šį kart visus beieškančius jaunesnio sekso partnerio, kurie, kaip musės prie šūdo, limpa prie kelių litų vertės virtualių dovanėlių), galbūt elektroninio pašto dėžutės. Visai netyčia surenkame one.lt ir, ar randame, ko ieškom?

- solidus ar bent tvarkingas dizainas
- tinklapis neapkrautas reklamomis
- brandi, bendraamžė auditorija
- patogumas valdymas leidžiantis orientuotis į bendravimą
- patikimas el. paštas

Na, tiesa, mobiliųjų paveiksliukų, melodijų ir žaidimų pasirinkimas tiesiog milžiniškas. Vuhu. Oj, palaukit, ar mums ne virš 25?

Būsiu žiaurus, bet teisingas, iki pat galo: one.lt reklamuoti nekilnojamąjį turtą apsimokės tik tada, kai už jį bus galima atsiskaityti SMS žinutėmis (būtina išklijuoti sienas porno-tapetais), o pats one.lt didžioji dalis auditorijos bus pilnamečiai:

a) po ~5-10 metų, ka užaugs „dabartinė“ karta. Beje, tada galės skelbtis, kad dauguma – vidutinio amžiaus ir reklamuot pensijų fondus.

b) kai one.lt perprogramuos, pakeis dizainą, ištrins fake/duplicated/offensive/vaikų-mažiau-dešimties anketas ir pradės orientuotis į kokybę, o ne į virtualaus šūdo krūvą.

Kiauliškas amen.

P.s. nenustebsime, jei kito mėnesio auditorijos tyrimai parodys, jog kriu.lt lankytojų dauguma – ūsūriniai šunys, piratai ir vienakojės lesbietės.

P.s.p.s. straipsnį ignoravę su priežastimi „vėl anti-vuoniška neblaivi kiaulė rašo nesąmones“ gali pasiskaityti Internetas_LT atsakymą ir vienotokio pastebėjimus ta pačia tema.

Komentarai (76) Rodyti visus, nuo pradžios

  • zaltys
    2008 m. birželio 9 d.

    Hinata rašo:
    turiu one. kai dar buvau maza maergyte 10m dejau daug foto su draugem ir pan. dabar ten ju 80. taip ir liko;D
    nes zaidziu traviana tai prie pc prisedu kasdien. taip pat kasdien atsidarau one, bet ne todel, kad laukiu kol kas parasys i foruma ar ivertins foto 30, o todel kad one parodo kada draugo gimtadienis. jei draugas pazystamas, bet ne taip artimai, kad eiciau i parduotuve ir pirkciau dovana tai nusiunciu per one geliu puokstele. ir tai atlikus one uzdarau. per ja su niekuo nesusirasineju
    Durna, ne ?

  • Aistė
    2008 m. gegužės 21 d.

    Pvz. visiems prieinamas http://www.alexa.com bet jau 2007 metų vasarą parodė beveik visų socialinių portalų žymų kritimą. Kodėl? Todėl, kad mokiniams yra vasaros atostogos, visi mažiukai išvažiuoja į kaimus ar stovyklas. Kiek pastebėjau - vienintelė išimtis buvo http://www.frype.lt, kurio rodikliai visą vasarą nenukrito. Kodėl? O todėl, kad frype.lt auditorija yra subrendę dirbantys žmonės, kurie ne tik nurodo savo tikrą vardą ir pavardę, bet ir amžių. Mano nuomone, frype.lt - vienintelis rimtas, kultūringas ir vertas dėmesio socialinis portalas Lietuvoje.

  • Hinata
    2008 m. kovo 2 d.

    turiu one. kai dar buvau maza maergyte 10m dejau daug foto su draugem ir pan. dabar ten ju 80. taip ir liko;D
    nes zaidziu traviana tai prie pc prisedu kasdien. taip pat kasdien atsidarau one, bet ne todel, kad laukiu kol kas parasys i foruma ar ivertins foto 30, o todel kad one parodo kada draugo gimtadienis. jei draugas pazystamas, bet ne taip artimai, kad eiciau i parduotuve ir pirkciau dovana tai nusiunciu per one geliu puokstele. ir tai atlikus one uzdarau. per ja su niekuo nesusirasineju

  • Aurimas
    2008 m. sausio 23 d.

    mieloji Babushka,

    aš irgi esu užsiregistravęs O NE portale, kurį stengiuosi aplankyti kuo rečiau, kodėl? Todėl, kad jame matosi akivaizdžiai nesubrendusi visuomenė (Priimk mane į draugus, 30 y 30 (mes nesugebame net nosinių raidžių rašyti)..ir t.t.t.t.t.t.) Labai norėčiau susitikti su tuo vadovu, idomu, kokių dar juokingesnių argumentu pateiktu. Linksmiausia tai, kad ne tik auditorija, bet ir administracija yra totalus idiotai. Tegul buna laisvos kiaulės.

  • babushka
    2008 m. sausio 15 d.

    o man visai nusispjaut. esu uzsiregistravus i vone ir neketinu issiregistruot. kol yra tevu telefonai kupini pinigo, dauguma draugu prilipusiu prie monitoriu ir spoksanciu i [LAIVU] tpfu.. [LAISVU] nuotraukas, as ten busiu daznas svecias. Kas cia blogo karts nuo karto susirasyt su draugu jei neturi kitu galimybiu o skypo ar nr prasymas yra per daug baisi kaina vargsei mano droviai sazinei.

  • kanopėlė
    2008 m. sausio 15 d.

    nebukbriedis rašo:
    Duokit nors viena nuoroda i saita kur nera taip


    www.bahu.com . viskas for free. laimingas? ;DD

  • nebukbriedis
    2008 m. sausio 15 d.

    Varykim - pavarykim vienas ant kito, bukim tikri lietuvaiciai! Dar nepamirskim pavydeti ir dziaugtis kito neismone, bei kvailumu. Kiaules, bukim briedziais!:)))
    Visu pazinciu ir bendravimo svetainiu, kaip ir kitu objektu esanciu internete pagrindine uzduotis rinkti informacija, kas yra didziausia vertybe dabar, o tuo labiau ateityje. Visas kitas meslas ir naudingi dalykai yra antraeiliai, taciau uz viska reikia moketi. Vieni moka uz ta, kad negauna visko, o kiti moka, kad viska gauna. Duokit nors viena nuoroda i saita kur nera taip ir busi tikras briedis einantis didziai per interneto giria!:)
    Reikia info? Mokek, kad griztu dukart tiek! Reikia ragu? Mokek ir gausi puiku skina ant ragu(ragai nemokamai)!
    Ant uono nevarykim, nes jis kaip tik mums ir labiausiai atspindi mus, mielieji kriu..kriu..;)

  • Erikas
    2008 m. sausio 2 d.

    one.lt yra kaip cigaretes , nerukau , bet turiu tuom meslu kvepuoti . Kitaip tariant von.lt uzhsiregistavo per daug pazistamu , kuruos skype rasti begalo sunku , tai tenka rashyti i one.lt prashyti skype ar mob ir tik tada susirashyti . Beje paradoksalu , bet one.lt tikrai yra projektu vadovu , direktoriu , vadybininku ir kitu normaliu zmoniu ir dazniausiai kaip koks trojanas i ju draugus isipaiso koks "sexsjukia 12" nes ji yra tawo seses geriausia drauge kaip gali nuskriausti vargsa vaika ?:] nu ir taip lasas po laso ir buna pizdec !! *deda i siuksledeze tuscius butelius* , taip sakant vaikas kaip koks trojanas nepiktybiskai plinta tavo draugu rate ir uzkrecia tave visokiais W , J ir t.t. :/ deje kad ir kaip ten butu YRA VAISTAS . Istrink malaletkas , neberasyk kaip vaikas ir atmesk visus vaikus :) busi isgelbetas (-a) . p.s. nepizdavokite kaip rasiau , nes sedziu su notebooku ir kas penkta raide kaitalioti yra idiotizmas tik kad lietuvininkai ant manes nesupyktu :) hriu

  • wyzhas
    2007 m. gruodžio 7 d.

    va del tokiu straipsniu man ir patinko tos kiaules:D

  • Medeina
    2007 m. gruodžio 5 d.

    o čia tai straipsniukas... seniai tokio laukiau :) pagaliau kažko panašaus sulaukiau :) respect