Kaip lietuviai ekonomiką kėlė - kriu.lt

Kaip lietuviai ekonomiką kėlė

  • Šaltinis 1. Delfi - „Kelių ereliai” kasmet Lietuvai pridaro 1,5 mlrd. Lt nuostolių
  • Šaltinis 2. Wikipedia - BVP - $54.03 billion (145 mlrd. Lt)

Matematika paprasta - avarijose gimsta 1 procentas Lietuvos BVP. Aš sakau TAIP karui keliuose ir jo augimui! Žiūrėk dar padvigubinam tą skaičių ir rezultate sumažės žmonių, padidės BVP ir jo augimas ir gal net eurą galėsime įsivesti!

Dar komentarų reikia? 

Komentarai (30) Rodyti visus, nuo pradžios

  • nonstop
    2008 m. sausio 7 d.

    ar zinot vaikai ka as manau. as manau kad kazkada neseniai buvo mirtinai kazkas is svarbiu zmoniu uzmustas, zmogutis kur pasekmeje atsirado tas "karas keliuose". nes kiek atsimenu tai nu nezinau statistikos, bet manau kad tai viksta jau labai ilgai... ir susidometa tik dabar!!! visai neseniai!!!

  • Tuia
    2008 m. sausio 5 d.

    Kas per chujna? :D

  • Kofeinas
    2007 m. spalio 22 d.

    Darantaiti, matyt, likai nesuprastas kad sulaukiai tokių palinkėjimų :)
    ir kai kažkas sakė, kad valstybė nesiiima priemonių, klysta jei teisingai girdėjau tai baudos (aišku ir kyšiai) ženkliai padidės po naujo įstatymo (ar pataisos.. ) priėmimo belieka tikėtis kad padės..

  • Gretchen
    2007 m. spalio 18 d.

    Nepamirškime klestinčios karstų industrijos!

  • Dr. H. Darantaitis
    Dr. H. Darantaitis
    2007 m. spalio 18 d.

    Tai kad neaiškus tų nuostolių skaičiavimo metodas - tik tie kas sako, kad reiktų minusuoti irgi ne visai teisūs - jie turėtų sakyti, kad jų negalima pridėti, nes tai yra potencialus BVP, kuris nebuvo sukurtas. Tačiau kita vertus gi reikia galvoti pozityviai - kiek darbo vietų sukuriama meistrams, atkuriantiems automobilius po avarijų, šrotams, metalo laužui, advokatams, tyrėjams, draudimo ekspertams - visa industrija!

    Skaičiuoju taip: Ar galima teigti, kad kelių erelis, nemiręs avarijoje padarytų daugiau naudos savo darbu, negu visi tie, kurie tvarko avarijos padarinius (finansinius, teisinius ir fizinius)?

    Liaulia rašo:
    1. Nuostolius reikia minusuot iš BVP.

  • Liaulia
    2007 m. spalio 18 d.

    Ehem, juodas jumoras gerai, bet kad čia net dvi loginės klaidos.
    1. Nuostolius reikia minusuot iš BVP.
    2. Sukeldami avarijas žmonės žūsta arba gauna baudas, bei turi atlyginti žalą ir įsiskolina - išvyksta iš Lietuvos - nebesukuria Lietuvos BVP.

    Taip, kad...

  • zaiza
    2007 m. spalio 18 d.

    ko cia visi uzsipuole gerb. Dr. Darantaiti, juodo humoro nesuprantat ar sarkazmo? ;) o gal jus rimtai, Darantaiti?

  • Rugys Bedugnius
    Rugys Bedugnius
    2007 m. spalio 18 d.

    Uch.. Tiesa. Šitatai būtų gerai.. Aš už milijoną automatinių-fotoaparatų, kurie neturėtų dirbtinio intelekto (nes, kai tik jį turės, jie užtikrintai ims kyšius).

    kastiknori rašo:
    Rugy, nesuprask taip paviršutiniškai. Į kelių būklės gerinimą įtraukiama ir priemonės greičiui sumažinti (ir tai ne tik kelio ženklai).



    *nutaiso psichologo miną ir giliai įkvepia*

    Jūs, labai tikiuosi, suvokiate, kad tai, ką palinkėjote gerokai skiriasi nuo to, apie ką labai juodai pajuokavo Darantaitis? Ir jeigu suvokiate tai, vadinasi, esat labai labai labai blogi žmonės. Ir tai yra liūdna, nes net tie patys "kelių ereliai" neretai nėra TIEK blogi.

    *liūdnai atsidūsta mąstydamas apie karmą..*

    cd rašo:
    ta proga noreciau palinketi paciam ar artimam pakliuti i avarija per koki girta 'ereli'. paklausyciau ka kalbetum kai be koju liktum.


    satyr rašo:
    (ne)mielas Darantaiti, linkiu nuoširdžiausiai pakliūt po "erelių" ratais ;) užsikrušk ;)

  • Chionsas
    2007 m. spalio 18 d.

    Kad nuostoliai čia yra prarastos investicijos į žuvusius žmones ir sunaikintas turtas. Tik nelaimės padarinių likvidavimui skirtos išlaidos gali būti traktuojamos kaip kažkas, kas didina BVP. Imho pirmos dvi kategorijos suryja daug daugiau pinigų..

  • satyr
    2007 m. spalio 18 d.

    (ne)mielas Darantaiti, linkiu nuoširdžiausiai pakliūt po "erelių" ratais ;) užsikrušk ;) Suprasčiau jei šitą parašytum girtas.turbūt kavenska prigimtis atsiskleidė pas tave..:))P.S tv.lt turbūt yra srovių laida , kurioje rodė karo pasekmes.pasižiūrėk ir pagalvok kokią chūjnią parašei.fuck off and die !