Lietuvos pažinčių tinklapių apžvalga. I dalis: point.lt - kriu.lt

Lietuvos pažinčių tinklapių apžvalga. I dalis: point.lt

Sėdėjau šiandien prie kompo, bukai refrešinai mur.lt ir laukiau kol man kas nors parašys laišką. Aišku man niekas nerašo, nes ten mano nuotraukos žmogišku pavidalu. Ir taip nuobodžiai besėdint sugalvojau, kad jau atėjo laikas įgyvendint senai mano įdėjai ir parašyt daug daug straipsnių apie visus didžiausius Lietuvos pažinčių tinklapius, kad padorus jaunimas (ir ne tik jaunimas) galėtų pasirinkti tinkamai.

Aga. Visus punktus vertinsiu balais (žvaigždutėm), kad būtų paprasčiau palyginsiu su alum:)
1 žvaigždutė - Pats prasčiausias alus. Optima linija, Kvorta. Iš labai didelės bėdos, kai nėra galimybiu nusipirkti geresnio, o šachta dega.
2 žvaigždutės - Visai pakenčiamas alus. Koks nors Kalnapilio mėlynas arba Utenos raudonas (kai noris greit prisigert)
3 žvaigždutės - Kasdieninis alus. Mano atveju Švyturio Gintarinis.
4 žvaigždutės - Pradžios alus. Kurio perkama keli buteliai, kad apmarint skonio receptorius, o po to pereinama prie * arba **.
5 žvaigždutės - Prabangus alus. Švyturio Ekstra arba Carlsbergas.

Dėl skonio nesiginčijama, todėl surašiau pagal savo kiaulišką skonį. Galyt susidaryt skalę ir pagal savo skonį.

Ir pirmoji mano auka - point.lt. Pradedam.

1. Registracija 5 žvaigždutės

Labai paprasta. Reikia įvesti tiktai pagrindinius dalykus apie save, numygi el. paštu gautą nuorodą ir tu jau viduje. Paprasta.

2. Dizainas, navigacija 3 žvaigždutės

Pusė velnio. Dešinėje matome savo draugų sarašą, dar dešiniau savo draugų draugus (kažkur girdėta, tiesa?), kairėje pagrindinį meniu. Iš bet kurio puslapio galim pasiekt savo pašto dėžutę, ir savo anketą (mhm. Tikriausiai pati naudingiausia funkcija žmonėm neatsižiūrintiem į save). Standartiška, todėl net ir pirmą dieną pakankamai aišku. Akys nuo spalvų nekraujuoja. Vienintelis LABAI nervinantis dalykas yra reklamų skaičius.

3. Nemokamos funkcijos ir galimybės 4 žvaigždutės

Kai kurios čia aptariamos funkcijos tik su tam tikrom išlygom nemokamos. Jos kainuoja kiek nors point taškų, bet jų užsidirbti labai paprasta (kiekvieną dieną prisijungiant, vertinant nuotraukas, atsakant į savaitės klausimą ar išlošiant žaidimuose).

Žaidimas pasirink mane, kurį kažkodėl point.lt administratoriai patys numarino suskirstydami žaidėjus į amžiaus grupes. Dabar nebesusirenka žaidėjų, o juk būdavo taip linksma gaut "įdomių" atsakymų į protingus klausimus.

Horoskopas. Kiekvieną dieną 9 punktų grafinį horoskopą. Todėl kiekvieną dieną žinosite kaip jums sekasis sekso reikaluose.

Testai. Galite spręsti kitų sukurtus. Kartais jų būna netgi labai įdomių, bet dauguma visiškas mėšlas. Iš debiliško testo "Ar esi romantikas" surinkau 90%:))

Naujienos. Kažkas panašaus į www.gerosnaujienos.lt kur kiekvienas galėti dėti savo nuorodas į jam aktualią naujieną.

Chatas (na jis ten taip vadinas). Kažkas panašaus į starchat.lt. Čate galite vaikščiot po kambarį su savo personažu. Jeigu norėsite kokių pribambasų, kaip nestandartinis personažas ar galimybė šokti (tikriausiai pati naudingiausia mano matyta galimybė) reikės pakratyti piniginę.

Sužadėtinis(ė). Jeigu abu pasirenkate vienas kitą jūs būsite rodome specialiame tam skirtame skyriuje. Galite pasižiūrėti kas ilgiausiai išbuvo sužadėtiniais. Sužadėtiniu(e) gali pasirinkti tik priešingos lyties atstovą(ę). Kokia homoseksualų diskriminacija.

Įžymybės. Čia jau administratoriai sprendžia ar esi įžymus, ar ne. Kolkas įžymių žmonių ten 0:)

Žaidimai. Virš 14000 nuorodų į įvairius flašinius žaidimus. Puiki galimybė prastumti laiką, kai niekas tau nerašo.

Asmenybės testas. Atsakai į 54 klausimus ir tavo anketojo rodomas trumpas tavo aprašyma. Maniškis štai koks:
TYŽPAK - Tai Yra Žmogus Padedantis Atrasti Katiną (valdinys, intravertas, jautrus, realistiškai mąstantis žmogus)
Jis bando pabėgti nuo pasaulio ir nuo žmonių kaip įmanoma toliau - tyli ir nepastebima pelytė. Sėdi naktim internete. Bet po šia priedanga slepiasi siela, kuri atvira tik vienai tiesai, ir ši tiesa kainuoja tiek, kiek kainuoja surasti tavo pabėgusį katiną. Tegul padeda jam Dievas:)

Nuotraukų vertinimas nuo 1 iki 5, o už point taškus gali įvertinti nuotrauką 7. Pagal tavo vertinimus irgi nustato kas tu toks. Aš - sažiningas pesimistas.

Vartotojų grupių kūrimas. Sukurk kriu.lt klubą pointe:)

Forumas. Kažkoks durnas suskirstymas temų. Pointo aptarimas, įvykiai ir offtopic.

Dienoraščiai. Rašai pats, skaitai kitų, vertini. Geriausiai įvertinti - viršuje.

Tave/tu peržiūrėjo, vertino, komentavo, rekomendavo. Viskas vienoj vietoj. Patogu.

Galimybė blokuoti vartotoją. Ypač patogu suvertinus visą topą vienetais:)

4. Mokamos paslaugos 4 žvaigždutės

Nuotraukos vertinimas 10tuku, skinas anketai, pribambasai chatui, įdėtos nuotraukos patikrinimas be eilės, anketos antraštės keitimas, moderatorių užblokuotas anketos atblokavimas, slapyvardžio keitimas, talpesnė pašto dėžutė, išsiųsto laiško atšaukimas (dedu dideli pliusą už tai), suderinamumo matuoklis, testo kūrimas, klubo pavadinimo keitimas, pointo taškų pirkimas.

Nieko tokio be ko negalėtum gyventi, o jei neturi kur dėti pinigų - prašom.

5. Fauna 2 žvaigždutės

Natūrali kova dėl topo vietų. Nuotraukų vertinimas mažiausiai penketais (nes už mažiau gauni vienetą atgal), neraštingumas, BET forume radau ir visai įdomių temų. Deja diskusijos gerose temose dažniausiai visai negeros:)
Bet vėlgi. Nėra ko norėti. Kaip pažinčių tinklapiui be atrankos visai neblogai.

6. Kiti pliusai/minusai 4 žvaigždutės

Dedu pliusą už galimybę susirašyt iki 50 pomėgių ir po to pagal juos ieškot bendraminčių, dedu pliusą už tai, kad nuotraukas moderuoja ne visi lankytojai, dedu minusą už daug reklamos, kuri labai stabdo tinklapį, dedu minusą už ribotą skaičių laiškų per dieną ir ribotą pašto dėžutės dydį, dedu pliusą už konkursus, pliusas už didelį sąrašą nemokamų paslaugų. Lygtai nieko nepamiršau. Rašant laišką aiškiai matosi perspėjimas, kad pilnamečių su nepilnamečiais susirašinėjimas išsaugomas, už ką jiems dar vienas didelis pliusas.

7. Galutinis įvertinimas 4 žvaigždutės (3,67)

Gaunas, kad visai neblogai, gal netgi gerai. Yra visko. Yra ir kovojančių dėl topų, yra ir ant to dėjusių. Yra protingų žmonių (tiesa sakant net ne su vienu tokiu susipažinau pointe, bet tokių mažuma), yra ir visišku dundukų rašančių one`o stilium. Yra kaip laiką prastumt, yra kur išleist pinigų.

 

Lyg ir viskas. Laukite nuosprendžių kitiems tinklapiams.

Komentarai (15) Rodyti visus, nuo pradžios

  • swaigia
    2008 m. kovo 15 d.

    Apžvalga tikrai idomi (: bet ir man pointas nekelia susižavėjimo. Aš ir pabėgau iš ten (((((:

  • hfdhgf
    2008 m. kovo 9 d.

    kaip reikia sukurt svetaine?

  • viktorija
    2007 m. gruodžio 15 d.

    ira dar tinklapis www.one.lt jei klas news ten aisku dauguma lankosi

  • AGa
    2007 m. liepos 6 d.

    tai kad point.lt dabar uzluzo tai gal kas nuhakino nieko nezinot?

  • Insane
    2007 m. birželio 7 d.

    pointas buvo geras,ypac anksciau,dabar,deja,atnaujino ir taip tik sugadino.buvo paprastesnis,juk daznai sakoma ,kad paprastume ir slypi genialumas,ar ne?

  • dixwae pkibxv
    2007 m. gegužės 19 d.

    ptgmz pthceyrbq vnitpsc ghcyq pcdfugber gatmrcvjb lbfdomi

  • kika?
    2007 m. balandžio 19 d.

    Kaip laukiu kitų apžvalgų!!!.. xD

  • lithuanius Kanabis
    2007 m. balandžio 17 d.

    Labai objektyvus aprašymas galima tik pagirti Napaleona Biški-Dobila ir išgerti alučio. Laukiam kitų apžvalgų.

  • grechiuz
    2007 m. balandžio 15 d.

    vkr padariau išvadas,kad man tų visų pointų pažinčių irpanašiainereikia,tdl išsiregistravau iš visų tų "rojaus vietelių" ;>
    pasilikau tik murą ir one[aga,nes man ten gerai.yra visi draugai,kurių bet kada gali prirekkit ir pan.tai jį ir palikau].

  • Armandas
    2007 m. balandžio 14 d.

    aš tai lauksiu vuonės apžvalgos :) turėtų būt fun :D na gal dar kokio pazintys.lt.com apžvalga pralinksmins :)