Dangus ir Kelias į žvaigždes (I raundas) - kriu.lt

Dangus ir Kelias į žvaigždes (I raundas)

Dėmesio: šiame įraše pateikta vieno paršelio, apie muziką nusimanančio mažiau negu vidutinis gatvės muzikantas, o pačių šou matęs ne daugiau, kaip po pusę „serijos“ ir nenusimenančio, kad nematė daugiau, unikaliai neobjektyvi nuomonė.

Jeigu mielas arba nemielas skaitytojas ras šiame tekste faktinių netikslumų, kurie įsivėlė dėl to, kad šį įrašą reikėjo rašyt gerokai anksčiau (dabar jis radosi tik todėl, kad pasibaigus „Dangus 2“ galima būtų parašyti antrą dalį – „Dangus 2“ prieš „KĮŽ 2“) ir mačius „šiektiek“ daugiau.

Lietuva, ko gero, dainingiausia pasauly tauta. Well, šitą frazę tikrai girdėjom ar skaitėm visi. Paprastai tai ironiška snobiškų delfi komentuotojų visa-žinančio komentaro pradžia arba kokios neva kultūrinės-apžvalginės-muzikinės tv laidžiūkštės įžanga. Po to seka pasakos apie tai, kaip lietuviai beviltiškai guminiais dantimis besikabindami bando užkopt į stiklinį Eurovizijos kalną arba bent patirt gėdą ir komisijos patyčias atrankoje, kurioje pasirodyt yra garbės reikalas kiekvienam save gerbiančiam dviejų gitaros akordų mokėtojui. Bet aš ne apie tai.

Aš apie tai, kaip gera ir džiugu matyti, o dar džiugiau girdėti, kaip dvi konkuruojančios komercinės televizijos rungiasi bandydamos išugdyti kuo daugiau „kokybiškų“ muzikos žvaigždžių. Na ir iš kur tiek ironijos manyje. Prieš miegą norėčiau subarškinti šitą blog‘ą įrašą, taigi per daug neįžangaudamas pradėsiu savo šališkus apmąstymus, ką gero gavom iš viso to pop-konvejerio.

Nuo ko gi viskas prasidėjo.. O gi nuo „Holivudo“ (TV3). Va ten tai buvo itin populiarus ir įdomus šou. Nežiūrėjot? Aš irgi.. Žinau apie tik tiek, kad jis į eterį prastūmė parazituojantį Henriką, kurio siaubingai įkyrus (nieko asmeniško. matyt ne tas mano kiauliškų ausyčių diapazonas) balsas ir _savotiški_ pokštai negali nepakerėt *rugys nužvelgia sukapotą radio imtuvą..*. Na.. gera pradžia pusė darbo?

Tada sekė, rodos, Baras (LNK), kuris su dainavimu turėjo tiek bendro, kiek ir Minedas. Kaimai šniūrais keliavo sostinėn, kad pasėdėtų sausakimšam kabake ir gal net gautų dievaičio parašą ant „parašiškos“ degtukų dėžutės. Gavom Skaivą. Už Henriką ji neabejotinai visom prasmem geriau, taigi čia nedidelį pliusą gauna LNK.

O štai dabar prasideda pats įdomumas.

 

Dangus 1 versus Kelias į žvaigždes 1

Nesigilinsiu į niuansus, kurių nepamenu. Pažaiskim sausesnį faktų ir pliusų minusų žaidimą.

 

Foninė komanda

Dangus: Mamontovas, SKAMP and more (vuhu!)

KĮŽ: Valinskas, Tru Sobaka.. ir? dar kasnors buvo?

Be komentarų pliusą gauna Dangus. Perkarusį nupopsėjusį žasą galima maut ant žvejybinio kabliuko ir gasdint žuvis, o ne mest į eterį ir dar neva kylančių žvaigždžių kuratorium padaryt. O Valinskas išvis pasivaidendavo tik tam, kad per koncertus galėtų pagal sms žinučių kieki pasiskaičiuot, kiek uždirbo.

 

Kuratoriai

Dangus: Starkus

KĮŽ: Tru Sobaka

Nulis:Nulis. Starkui malt liežuviu radijoj, o Tru bokale kurnors užkampiam bare arba sekt savo kolegos pavyzdžiu ir pasinert į viliojantį religijos pasaulį.

 

Komisija

Dangus: Foninė komanda+Šapranauskas+komisija koncerto metu+žiūrovai

KĮŽ: žiūrovai

Vau. Čia tai kova. Garantuotas pliusas Dangui už tai, kad stengėsi įvesti kokybės filtrą, kuris KĮŽ niekad nerūpėjo ir nerūpės. Na gerai.. prisipažinsiu, nežinau, kaip Valinskas atrinkdavo dalyvausiančius koncerte, bet jam garantuotai padėjo kurčių beždžionėlių komanda. Dangus, savo ruožtu, su koncertine komisija varginosi mažiausiai, taigi ten nuolat (dar kartą prisipažinsiu, kad iš visų 4 šitų šou pirmo Dangaus mačiau daugiausia) būdavo įkištas koks tipas ar, dar blogiau, tipienė, kuri apie Dangaus stiliaus muziką visiškai nenusimanė. Berods buvo. kažkas iš Pūko. Nuostabu.

 

Dainos

Dangus: žinomų dainų naujos versijos + keletas savo kūrybos „perlų“

KĮŽ: žinomos melodijos su naujais žodžiais

Dvejoju. Jei KĮŽ vertė savo „mokinius“ kurti dainų žodžius – gauna pliusą. Jeigu tuos žodžius kūrė Valinskas arba jo jau anksčiau minetų kurčiųjų beždžionėlių komanda – pliuso neduosiu. Bet kokiu atveju rezultatas – totalus šudas su minimaliom išimtim. Visiškai nušūdint nenorėčiau tik Vilijos ir Mino. Mino – Gyvenimas TV, kuri, rodos, yra jo kūrybos daina-eilėraštis (gerokai aukščiau Valinsko lygio) kartas nuo karto paklausau. O va Vudžio šūdas buvo super saldus ir orientuotas į visas 12-14 metų saldžiąšūdžių bei mokamų sms siuntinėjimo mėgėjas. Kažką pamiršau? Aj jo.. gi tas.. ten tas.. Andrius Andrius.. Kažkas link geriausių Pūko dainų, ne? Pliusą gauna Dangus už ne tiek ir mažai ausies nepjaunančių koverių.

 

Vedėjai

Dangus: Starkus + DJ Momo

KĮŽ: Valinskas + Valinskas

Pliusas Dangui. Ne už Starkų, dievaži, kuris su savo dižkžokėjiškais liežuvio malimais užknisdavo labiau už Valinksko super-šoumenišką toną, bet už DJ Momo, kuris, nors ir nebuvo labai vykusi ALI G kopija, bet koncertus karts nuo karto praskaidrindavo taikliai šmaikščiu komentaru. Deja, tik karts nuo karto.

 

Papildomi šansai

Dangus: Veto

KĮŽ: NML šansas

Spėkit, kas laimi šį pliusą? Ar totaliai abejotinos kokybės NML šansas, kurio dėka 90% KĮŽ dalyvių grįždavo po gėdingiausių pralaimėjimų, nes jų keliolikos prisiekusių fanų ir giminių jungtinės pajėgos pajėgdavo pribalsuot pakankamai, kad įveiktų įvairius rimtesnius atlikėjus, nes NML šanso kovoje pastariesiems, nebuvo jokios prasmės laimėt, o jų fanams – balsuot. Ar Mamontovo žodis, kurio pagalba buvo suteikiame vieną progą perspektyvesniems dalyviams, neretai nedėkingų aplinkybių dėka išbalsuotiems lauk, dar kelis kart padainuot.

 

Idiotai

Dangus: Antanas

KĮŽ: Rūlė

Nuostabiausia tai, kad Antanas išleido jau du albumus. Rūlė net vieną (sužinojau tai vakar, netyčia pamatęs CD viename prekybos centrų. Taip „WTF????“.). Anyway.. Tegul geras idiotas laimi prieš blogą idiotą. Taškas Antanui.

 

Laimėtojai

Dangus: Raselė

KĮŽ: Rimiškis

Klausimų bus? Daili melodingo balso riestauodegė mergytė ar Jūžintų jūžintas – Rimiškis Ne-Kariškis, kuriam tik rikiuotės skanduotes ir užstalės dainas „dainuot“. Manau, mes vieni kitus supratom. *High five*

 

Ką gero gavom?

Iš dangaus: net labai neprastą ir NET (ironija.. baisi ironija) RC apdovanojimų (taip čia tie patys muzikiniai šūddovanojimai, kurie rinko geriausią grupę iš „Mango“, „Mokinukių“, „NEO“, „69 danguje“ ir „Yvos“, bet tai jau kita tema..) įvertintą Jono ir Raselės duetą, lietuvišką timberleiką – Vaidą, Antano albumus pavadintus atsitiktiniais žodžiais besirimuojančiais su atlikėjo vardu (kaip originalu), kuriuos galima dovanot nemėgstamiems žmonėms ir apsimest, kad labai „prikolnai“ sugalvota, Augustę, bedalyvaujančią visuose konkursuose, kur tik ją priima dalyvaut. Dar kažkas?

Iš KĮŽ: hm.. Rimiškio atvaizdą Jūžintų bažnyčioj prie visų šventųjų ir ant agurkėlių st iklainių, Čiupačiupsų reklamą su Vudžiu, kurios negalima žiūrėt vaikams.. ir.. ir.. em.. hm.. Žodžiu. Taip.

 

Išvadai

8:0 kovą tarp pirmo Dangus ir pirmo Kelio į žvaigždes laimi Dangus. Neobjektyvu? Nu ir kas! Nežadėjau objektyvumo. Tai tik kiauliška vieno paršelio nuomonė. Galit piktai burbėt komentaruose.

Kam buvo įdomu – laukite „Dangus 2“ pabaigos ir jo dvikovos su „KĮŽ 2“.

Komentarai (44) Rodyti visus, nuo pradžios

  • paule
    2008 m. sausio 13 d.

    as pritariu mindaugui tikrai.

  • paule
    2008 m. sausio 13 d.

    DANGUS COOL o kįzas ne bes jis dainuoja su fonograma. ir net nebando jos paslepti kad turi uzsideja man tai labai nepatinka o dangus jis nedainuoja su fonograma ir jie tiesiog nuostabus kaip visi dangus

  • egle
    2007 m. rugsėjo 30 d.

    geras,as visada uz dangu buvau :)

  • PARASYKIT
    2007 m. rugpjūčio 24 d.

    +37063057445 parasykit,lauksiu.

  • Mindaugas
    2007 m. rugpjūčio 20 d.

    Anastasija Debilavonė rašo:
    Anastasija Debilavonė (Gegužės 26d., 2007 )
    pzdc, man tai žinokit poxuj..."kelias į dangų", "žvaigždės"... visi vienodi, visi vienodai neįdomus, visus šaudyt! mane galėtų sudomint nebent koks black metal stailo realybės šou..

    Blogai galvoji jei galvoji kad muzika kuri patinka tau yra geriausia ir turi patikti kitiems. Zmones kurie visiski barabanai mokes rinktis tarp gero ir blogo. nesvaurbu koks stilius ar kas ja atlieka. (taika)

  • kas nori
    2007 m. rugpjūčio 9 d.

    kaip ten bebūtų, Dangaus kokybės filtras taip pat abejotinas. Per savaitę geros dainos neparupši. Be abejo, būta gerų balsų savininkų , ypač Raselė. Visgi ypač pasibaisėtini buvo komisijos komentarai, kartais ir be pagrindo. (Patys komisijos nariai vėliau visišką š...padarė Eurovizijai per keletą valandų.Išvada - neprotingai liaudžiai reikia šou.)
    O kelias į žvaigždes bent pakoncertavo ir babkių pasidarė. O neblogų balsų ten buvo ne mažiau, kaip ir Danguje

  • Eduardas
    2007 m. birželio 23 d.

    Pastabėlė dėl balsavimo kiekio - per koncertus balsuoja 14-metės mergaitės, o tokių daugumą domina tik KįŽ. Kažkiek normalesnė Dangaus žiūrėtojų auditorija neužsiima tokiom juokingom nesąmonėm ir nemėto pinigų pro langą. Mažas balsavusių kiekis man sukelia tik teigiamas asociacijas, ko negalėčiau pasakyti apie KįŽ, kaip išsireiškė Rugys - (puke).

  • Anastasija Debilavonė
    2007 m. gegužės 27 d.

    pzdc, man tai žinokit poxuj..."kelias į dangų", "žvaigždės"... visi vienodi, visi vienodai neįdomus, visus šaudyt! mane galėtų sudomint nebent koks black metal stailo realybės šou..

  • maze
    2007 m. gegužės 26 d.

    1 dangus buvo tikras sudas palyginus su 2 tai jis geresnis
    dabar apie KIZ 1 tikrai geras o 2 biski lievas bet visai nieko
    tai va isvada 1 dangus cirkas tikrai ir man nerupi ka jus manot
    1 KIZ seip galejo laimet vilija o ne andriu kaimas jo tai va;((((((((((((

  • KAROLINA
    2007 m. gegužės 4 d.

    kelias i zvaigzdes i domiau uz dangu 1 bet ne uz dangu2