one.lt graudybės. Interneto žala jaunimui. - kriu.lt

one.lt graudybės. Interneto žala jaunimui.

Viena draugė leido pasinaudoti jos anketa (nes pati ja jau nebesinaudoja). Prie nick`o prirašiau M+M, amžių pakeičiau į 69 ir tada laukiau. Į laiškus neatrašinėjau, todėl visi čia pateikiami laiškai yra gauti iš visiškai nepažįstamų žmonių, prieš tai nieko su jais nesusirašinėjus.

 

papildyta: 2007.03.19 11:21

 

 

AdministratoriusGhem. Gal nenoriu.Vuhu. Seksas.Aga. Pirmam laiške būtent to ir reikia klausti.Ne nu tai jo. Reikia. Jamu.Tai labai gaila.Gal ne. Ačiū.Kaip tau, zuiki, nemokamai.Taip taip.Būtinai!Tai gal ne....Ne nu tai kodėl gi ne?

 

Aš gal per daug konservatyvus, bet po velniais. Ar tai normalu?

Papildymas.

Labai malonu, kad šis mažas eksperimentas susilaukė tiek daug dėmesio. Gal pagaliau bus į tai atkreiptas visuomenės dėmesys į šią opią problemą.

Dauguma viršuj parodytų laiškų yra pilnamečių, tačiau one.lt (tikriausiai ir kitos pažinčių svetainės) pilnos vaikų nuo 4 metukų. Kas turit anketą kokioj nors pažinčių svetainėj turėjot matyt kokios ten nuotraukos dedamos. Nusivažiuota iki to, kad patys vaikai, mėgdžiodami vyresniųjų nuotraukas, fotografuojasi apsinuoginę arba kuo seksualesnėj pozoj. Tikras pedofilų rojus. Būčiau pedofilas - registruočiaus į visus pažinčių puslapius ir susirašinėčiau su vaikais. O jei panaudot internetinių kamerų galimybės... Pasaka!

Nemanau, kad tai yra vien tiktai interneto problema. Visa žiniasklaida yra pilna apsinuoginusių kūnų, bet tam bent jau yra kažkokie apribojimai. O internete? Kodėl gi neišleidus įstatymo, kad vaikai iki 13-14 metų be tėvų leidimo negali registruotis interneto svetainėse?

Nenoriu per daug išsiplėst, bet faktas, kad kažką daryti reikia. Pradžioj tam reikia viešumo. Kuo daugiau apie tai bus kalbama - tuo daugiau tėvų pasidomės ką jų vaikai veikia internete ir kur jie yra užsiregistravę ir gerai jiems iškarš kailį:)

 

 

Rugys Bedugnis

 

Rugio Bedugniaus 2 centai prie šitos temos.

Internetinių portalų administracija kalta, nes rūpinasi tik savo kišene, o ne tinklapio vartotojų psichologiniu ugdymu, jeigu taip galima pavadinti. Vaikai, kuriuos domina įvairūs niekiniai objektai, kaip anketos pagražinimas, papildomos portalo funkcijos ir panašiai, yra patys mokiausi. Kartais net iki proto nesuvokiamo lygio gali būti tuštinamos jų ir jų tėvų telefonų sąskaitos. Mano nuomone, su one.lt portalu yra būtent taip – jis milžiniškas ir jo turinio kontrolė kainuotų vadovams didelius pinigus.

Tinklapių marketingo idėjos paprastos. Jos išnaudoja žmogiškąsias silpnybes – dėmesio ir pripažinimo troškimą, sukurdamos, tarkim, nuotraukų topus, į kur norintys atekti neretai turi parodyti tai, kas labiausiai vertinama tarp bendraamžių (ir, kas baisiausia, ne tik tarp jų) – seksualų, nuogą kūną.

Tai, gal ir nėra taip baisu, nes šiuolaikiniai žmonės jau pripratę prie nuogo kūno kulto, bet blogiausia tai, kad šis erotinis, kartais net agresyviai provokuojantis, turinys visiškai neapsaugotas nuo smalsių vaikų akių. One.lt, imu jį kaip pavyzdį, nes tai pažinčių tinklapis, kuriame, ko gero, užsiregistravę visi Lietuvos vaikai (daug sarkazmo šia tema galima rasti: http://kriu.lt/faktai/one-lt ). Taigi, one.lt yra galybė vaikų net nuo 4 metukų (galbūt mamoms kartais pasimaišo protas), kurie stebi aplinką ir mokosi iš jos, taigi pasąmonėje suvokia, kad „nuogas kūnas“ lygus „populiarumui“ ir „draugams“, o draugų juk nori visi.

Rezultatas: one.lt ir kituose portaluose, kuriuose nėra pakankamos turinio kontrolės galima rasti apsinuoginusių 8-13 metų vaikų (apie 14-16 metų paauglius jau net nėra ko kalbėti). Neramu ne tik dėl to, kad jiems prieinama bloga informacija, bet ir tai, kad jie paveikti aplinkos yra prieinami blogiems žmonėms, o čia jau visiems aišku apie ką aš kalbu.

Dar šia tema informacijos galite rasti Heronimo straipsnyje
http://kriu.lt/viesnamis/darzelyje

Komentarai (539) Rodyti visus, nuo pradžios

  • ASH
    2008 m. spalio 5 d.

    one lt pilnas zombiu...kiauros fyfos ir moliai ten istisai sedi...pabandyk ka tik kuolu iwertint ple iskart isterisjos...reikia uzdraust ta one...nes kazkas naudojasi zmonem kurie valios neturi ir is ju dar pinigus iswilioja

  • dzulijana
    2008 m. spalio 5 d.

    labuciukas visiems

  • justykas
    2008 m. spalio 3 d.

    kokiu duxu tam one yra xD

  • Darix
    2008 m. spalio 3 d.

    Wood Jablowme rašo:
    ai zinai. betvarke ir tegu -- ne musu darzas, ne mes ir ravekim ;) o pramoga kazkokia pasidaryt visada smagu :)
    Vienintele protinga mintis ;)

  • eigmante1
    2008 m. rugsėjo 29 d.

    kur supista one???????????????

  • xyi
    2008 m. rugsėjo 21 d.

    Kajp zajabys yra kai visokios Ramunes tipo gina one ir visur rasho W vietoj V. Geriau jau visai nerashytu...

  • OAB_Sniper
    2008 m. rugsėjo 21 d.

    OAB team'as sveikina tokia iniciatyva. Kuo daugiau bus susipratusiu zmoniu - tuo geriau.

  • Wood Jablowme
    2008 m. rugsėjo 21 d.

    ai zinai. betvarke ir tegu -- ne musu darzas, ne mes ir ravekim ;) o pramoga kazkokia pasidaryt visada smagu :)

    OAB atstovas:)

  • bite ;P
    2008 m. rugsėjo 21 d.

    Bet pagalvokime ir apie skype ;P juk jeigu uzsimeti "skype me" tada kimba visokie web sex cam ir pan.
    O "skype me" dedames del to kad susirastume mes draugu o ne kazkokiu pedofilu kurie skambina ir rodo sawo pasididziavima ;P tai gali buti trauma ne vienam vaikui... kartais buna ir taip kad iswis to zenkliuko gali but neuzsidejas, taciau gali prikibti vel kazkoks iskrypelis. Ir ne wienam tai buwe...

  • EriCa;]
    2008 m. rugsėjo 2 d.

    Beja dauguma vaiku megsta per interneta susirasti ivairias foto dazniausiai tai buna seksualiu ir graziu merginu foto ir detis i one.lt sakydami jog tai tikros ju foto. Siais laikais vaikai labai nori greit suaugti.;// manau tai ir yra didziausia problema!Is vis kompiuteris skirtas ne zaIDImams o mokslams del informacijos.Kai vaikui bus 15-16 tegul ir perka ta kompiuteri o kai vaikui vos desimt tai tikrai nebutina.Bet ir pornografija yra labai lengvai pasiekiama per interneta!!!Tevai dazniausiai nenarso interneto tad nemato kas cia rasoma manau reiketu apie tai vesti laida arba nors reklama tada tikrai butu atkreiptas demesys i sia problema!;/