Minedo fenomenas - kriu.lt

Minedo fenomenas

Rašyta 2006 metų rugpjūtį.

Apie Minedą sužinojau prieš kelias savaites (gyvenimas išeivijoje daro savo). Kažkas parodė jo video iš "Labirintų"... Jau kuris laikas jis kažkodėl yra populiariausias (na bent jau dažniausiai diskutuojamas) dainuoklis - ir tas populiarumas vis didėja... Pažįstu (virtualiai, bet pažįstu) bent tris-keturis veikėjus, kurie skelbiasi jo fanais * mojuoja nematomiems veikėjams *. Na ir šiaip bendrai paėmus kažkodėl Minedas turi daug pasekėjų. Negana to - apie Minedą yra straipsnis "Panelėje"! Drąsiai galiu teigti, kad Minedas Lietuvoje jau yra reiškinys. O apie reiškinius reikia pamastyti ir padiskutuoti:)

Na gerai. Visi jo "fanai" yra apsimestiniai. Esu šituo įsitikinęs 100 proc. Tiesiog. Smagu. Pasijuokime. Gal ir nebūtų problemos (nors mano nuomone tokia humoro forma yra labai vulgari ir šlykšti)... Bet juk akivaizdu, kad net apsimestiniai fanai yra hype'o kūrėjai. O hype'as šou versle yra gerai. Prieštaringumas šou versle yra gerai. Šou verslas ir pinigų darymo mašinos nėra gėrai. Klausimas: Ar Minedas yra tikrai toks idiotas, kokiu dedasi, ar vistik tai yra (galbūt suplanuota) sėkmė ir vaidyba?

Jeigu jis vistik yra ligonis - negražu būtų iš juoktis. Tad tokiu atveju siūlau "fanams" nutraukti veiklą. Tačiau kažkodėl manau (ir ne tik, kad manau - norėčiau ir lažybų kirsti), kad jis yra gana neblogas aktorius (hey - gauti liūto vaidmenį "Smaragdo miesto burtininke" reikia sugebėjimų!) Aš neįsivaizduoju, kad būtų pasaulyje žmogus, kuris dainuotų ir nejaustų ritmo TAIP blogai. Ir šiaip jau perskaičius jo interviu/straipsnius apie jį chronologine tvarka, galima matyti progresą (plano aiškėjimą?).

1. Vakarų ekspresas, 2004-06-02 (nuoroda į straipsnį)."Atlikėjas Minedas, gerai pažįstamas ištikimiems gerbėjams, mokyklos draugams bei miesto vaikų ir jaunimo klubų auklėtiniams, nusprendė bent laikinai atsisakyti solinės veiklos ir suburti grupę." Tai buvo prieš du metus! Arba žurnalistas yra visiškai kvailas, kad parašė tokią frazę, arba tai buvo tiesa (?!). "Mindaugas, norintis tapti garsiu atlikėju, teigia, jog bene svarbiausia pradedančiajam pramogų srityje - turėti pakankamai daug įžūlumo, nenuleisti rankų ištikus nesėkmei. Be to, jis sako, kad neturinčiam jokio užnugario, paramos, neužmezgusiam reikalingų kontaktų, "iškilti" vargu ar pavyks." Mintis nėra kvaila. Mintis nėra pasikėlusi. Mintis panaši į planą - o ypač - įžūlumas.

2. Klaipėda, 2005-02-12 (nuoroda į straipsnį). Čia jau matome dabartinį Minedą. Pažintys su Geltona.. Mokinukės.. Įžūlumas ir prieštaringumas jau yra. Ir žurnalistės tai pastebi. Pusė metų - pakankamai laiko sukurti "savo istoriją". Ar pakankamas laikas susirasti pažinčių?..

3. Mes (LRytas), 2006-04-12 (nuoroda į straipsnį).Dar metai tylos. Ir pagaliau pateko į "Labirintus". Visiem žinoma, kad tokios laidos savo dalyviams moka pinigus už dalyvavimą (girdėjau Nomeda duoda po 100-200 litų) ir istorijų kūrimą. Arba sakymą tai kas liepiama - kad atrodytų įspūdingiau. Visai realu, kad pasiuntinėjus laiškų su idėjomis ("aš dainuojantis kvailelis") prodiuseriams įmanoma patekti į tokią laidą vien tam, kad šokiruoti publiką. Tokioms laidoms nerūpi ar tai kas rodoma tiesa - rūpi, kad žmonės žiūrėtų ir stebėtųsi. Geriausias to pavyzdys - "Okno". Šitame straipsnyje Minedas beje jau mėgsta jogą - prieš tai buvusiame jis "neturėjo tam laiko". Hmm? Taipogi šiame straipsnyje Minedas "draugauja" su Bendžiais - vėliau Panelėje sakys, kad nenori apie juos kalbėti... Hmm? Nepavyko planas? Broliai Bendžiai taip sako kaip sako tik todėl, kad jie dirba kartu? (t.y. neigia santykius su Minedu tam, kad jį dar labiau stumti į paviršių?) Na ir svarbiausias pastebėjimas - "[..] Minedas, anot jo paties, labiausiai juokėsi ne iš savęs, o žiūrovų." Kodėl? Nes žiūrovai patikėjo jo šou?

4. Vakarų ekspresas, 2006-08-08 (nuoroda į straipsnį). Keturi mėnesiai. Minedas ant bangos. Ir pagaliau realus koncertas! Ir beje sakyčiau pirmas realiai objektyvus straipsnis apie jį...

5. Panelė, 2006-08-?? (nuoroda į straipsnį). Nieko naujo... Na gal tik daugiau apie jo būstą:) Ir pasikeitusią nuomonę (nuo straipsnio lryte), kad vistik norėtų turėti merginą dainininkę. Beje, kodėl Panelė išspausdino Bendžių nuomonę, Alano nuomonę, o Geltonos nuomonės nėra?.. * galvoje pradeda suktis konspiracijos teorija *

Taigi. Jeigu Minedas psichiškai nesveikas ir nesuvokia to ką daro - iš jo juoktis negražu. Tačiau jei jis viską daro taip kaip suplanuota (ir nenustebčiau, kad planas sukurtas Kitų Žmonių už jo nugaros) - iš jo juoktis nerekomenduoju. Ir būti jo fanu nerekomenduoju. Kodėl? O štai čia ir yra fenomenas. Nežinau kaip jį pavadinti. Galbūt geriausiai tiktų "Cicino fenomenas". Kitos šio fenomeno apraiškos - Suopis ir Rambynas, Laimutis Purvinis, Valdas Karklelis... Tiesa Suopis ir Rambynas turbūt buvo atsitiktinumas ir juos iš tikro labai gerbiu už gerai padarytą idėją. Pasiėmė Tele2 pinigus ir pasitraukė. Šaunuoliai. Cicinas ir Purvinis - turi didelį pasisekimą tarp jaunimo. Tarp senimo - turbūt taip pat. Tiesiog eiliniai "pūkeliai". Nieko blogo - kažkam reikia ir tokios elementarios "muzikos" - liaudiško popso. Produktas. Tačiau fenomenas yra Cicino išpopuliarėjime (ir to priežastyse) - daug kas sako, kad nemėgsta jo muzikos, tačiau ne kartą teko matyti kaip yra dovnajomai jo kompaktai, masiškai einama į jo koncertus, o tūsuose šokama pagal jo muziką. Ir tai daro žmonės, kurie... na, tokie... kaip juos apibūdinti... Žmonės, kurie tinka į mur.lt ;) Finale - Cicinas yra žvaigždė ir pinigus gauna iš esmės žmonių, kurie jo nemėgsta dėka. O iškilimas tik dėl "apsimestinių" fanų, o ne todėl, kad jis to vertas...

Kodėl aš visa tai sakau? Nes jūs visi apsimetinėjate Minedo fanais, nes jis jums yra graudus, kad net juokinga. Tuo tarpu Minedas šiuo metu guli lovoje, mylisi su savo mergina ir gardžiai juokiasi, kokie jūs esate kvailiai, kad taip lengvai jam duodate uždirbti pinigus. Būti Minedo (net ir apsimestiniu) fanu yra gerokai kvailiau negu būti Minedu! Ir būti Minedo fanu yra ne ką geriau negu būti Yvos fanu...

Paklausykit paršelių ir nebūkite avių banda!

Visada jūsų, Dr. Heronimas Darantaitis

P.S. Kaip nejauku tiek daug apie Minedą būti perskaičius:/

Komentarai (30) Rodyti visus, nuo pradžios

  • Silviz69
    2007 m. lapkričio 23 d.

    Taip, as tikejau, kad zodis "Minedas" reiskia daug... Pasirodo klydau.

  • romantike
    2007 m. kovo 12 d.

    SKELBIAM MINEDUI BOIKOTA!!! pamirškit žodį Minedas!!!

  • fmyxh
    2007 m. vasario 21 d.

    DĖMESIO!!! ŽMONĖS BAIKIT KALBĖT IR DISKUTUOT APIE MINEDĄ. VISI IŠTRINKIT IŠ ATMINTIES, PAMIRŠKIT TĄ VARDĄ, NEDARYKIT JAM REKLAMOS.
    Apie Minedą VISIŠKAI neturėtų būti kalbama dingtų ir JO populiarumas. Bloga informacija "iš lūpų į lūpas", per žurnalistų straipsnius, per diskusijas, pasisakymus internete, kai tai daro labai daug žmonių yra GERESNĖ REKLAMA nei teigiami komentarai. .
    NIEKUR NEI INTERNETE, NEI SU KUO KALBĖDAMI NEVARTOKITE IR NELINKSNIUOKIT ŽODŽIO - MINEDAS


  • DJ_Zose
    2007 m. vasario 17 d.

    per ilgas straipsnis, kad skaityciau :)

  • CRAZYSNUKIS
    2007 m. vasario 9 d.

    DĖMESIO!!! ŽMONĖS BAIKIT KALBĖT IR DISKUTUOT APIE MINEDĄ. VISI IŠTRINKIT IŠ ATMINTIES, PAMIRŠKIT TĄ VARDĄ, NEDARYKIT JAM REKLAMOS.
    Apie Minedą VISIŠKAI neturėtų būti kalbama nei gerai nei blogai, dingtų ir JO populiarumas. Pykdami ant Minedo gadinat TIK savo nervus. Jei MINEDAS kaip žmogus su negalia tau sukelia pyktį tavyje bėda.
    Bloga informacija "iš lūpų į lūpas", per žurnalistų straipsnius, per diskusijas, pasisakymus internete, kai tai daro labai daug žmonių yra GERESNĖ REKLAMA nei teigiami komentarai.
    Gal todėl Lietuvos popso rinkoje gal ir ne pačias didžiausias, bet užtat greitas ir stabilias pajamas garantuoja patys nekokybiškiausi produktai. MINEDAS juokdario vadybininkų verslas. Tai vadybininko, prodiuserio sukurta, paruošta ir mūsų pačių per blogą pusę išpopuliarinta figūra uždirbanti labai didelius pinigus. Vieni pyksta, keikias, kiti juokias, treti negali pamiršt to vardo, žurnalistai vis rašo straipsnius, televizija filmuoja, filosofai tyrinėja minedizmą… Ar ne per gera jam reklama ??????. VISI LOJAM – MINEDAS JUOKIAS IR POPULIARĖJA . Dabar jo koncertų kaina susilygino su Cicino. Gal baikim tyčiotis iš 10 klasių baigusio negalią turinčio žmogaus.
    APSKRITAI PAMIRŠKIT, IŠTRINKIT IŠ ATMINTIES, NIEKUR NEI INTERNETE, NEI SU KUO KALBĖDAMI NEVARTOKITE IR NELINKSNIUOKIT ŽODŽIO - MINEDAS

  • PonasJustinas
    2007 m. sausio 31 d.

    Mano nuomone, patys sau prieštaraujat. Vien tas "Faktų" apie minedą rašymas yra jo populiarinimas. Savotiškai kriu.lt prie to prisideda dabar. Tai ir kritikuojat, ir reklamuojat... :)

  • batareikas
    2007 m. sausio 30 d.

    pirma karta kai isgirdau kai jis dainuoja, zvengiau is to klaikumo, sklindancio is jo burnos. poto man pasidare nebejuokinga... dabar pati ziuriu kreivai i tuos kurie sneka "minedas-lygis, minedas pavaro".

    vat suopir ir rambynas pavare xD

  • Audiophile
    2007 m. sausio 25 d.

    Na, Dauno sindromas - 23ios chromosomos trisomija - yra labai aiskiai apibrezta medicinine savoka ir Minedui ji visiskai netaikytina, cia tera tik vaizdingas 'bazaras', retorika. Tokie 'egzemplioriai kaip Minedas Europoje jau buvo populiarus pries 5 metus, z.B. - zmogus, kuris nieko nera girdejes apie Sekspyra, nors drasiai vertina jo kuryba. Tas pats ir cia. Panasus Minedo atvejis - The X Files - 'harmonija, ritmas kazkur salia'... Prodiuseriams tai tik pigi mesyte babkems kalti, o jei jau Minedas uzsikabino, nepaisant visu musu pludimu, tai tik demonstruoja, kokios mums vertybes ( tipo ) esti patrauklios. :)

  • Andrius
    2007 m. sausio 22 d.

    "Būti Minedo (net ir apsimestiniu) fanu yra gerokai kvailiau negu būti Minedu! Ir būti Minedo fanu yra ne ką geriau negu būti Yvos fanu..."

    tai straipsnio autorius gal dievas, kad žino kas kam arba turi kvailumo svarstykles?

    "Paklausykit paršelių ir nebūkite avių banda!"

    straipsnis įdomus, bet autoriaus nuomonė nepagrįsta.

  • BBd
    2007 m. sausio 19 d.

    suopis ir rambynas buvo daryta tik ant prikolo, kad siaip ju projektas butu ymestas y interneta ir zmones galetu pazvengti. net jie patys nesitikejo kad ju klipai taip paplis, o apie mineda tai patyliu... sveiko proto zmogus del sloves taip tikrai nesiaukotu... man atrodo kad jis yra "biski" prie dauno, ir viso to nesupranta, o kazkas is pasalies ji ytikina kad jis "dievas" ir is to gauna gerus pinigus.